به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین ذوعلم در نشست علمی بررسی نظریه اسلامی علم و دین که در حاشیه پنجمین همایش سالانه همکاریهای آموزش و پرورش و حوزههای علمیه برگزار شد، ابراز داشت: مبانی فلسفی و علمی این دانش و نوع ارتباطی که بامسائل جهان بینی دارد، بسیار مهم است؛ یعنی اگر در یک کلاس یا مدرسه ای معلمی کلام یا جمله ای بگوید که خلاف جهت گیری های دینی باشد و یا در کتاب های آموزش پرورش مطالبی باشد که خلاف دین باشد، یافتن آن بسیار راحت تر است تا این که بنیادهای علمی موجود دچار اشکال باشد.
وی افزود: متأسفانه آموزش و پرورش ما امروزه بیش از آن که تولید کننده علم باشد، وارد کننده و مصرف کننده علم است که برای حل این مشکل باید فکری اساسی کرد.
این استاد حوزه، با تاکید بر ضرورت مراجعه به اندیشه های متفکران بزرگی چون علامه طباطبایی، گفت: دین، ما را راهنمایی میکند که بتوانیم علوم مورد نیاز جامعه و مردم را تولید کنیم.
وی تصریح کرد: دانش آموز نگاهش به دین باید نگاه متعالی و راغب به دین باشد؛ یعنی این که اسلام به ما حکم می کند که دانش آموز ما باید از روی وظیفه دینی درس بخواند و این در حالی است که این جنبه های ایجابی مورد توجه کمتری قرار می گیرد.
* منابع دینی مغفول مانده است
دبیر ستاد همکاری آموزش و پرورش حوزه ادامه داد: یکی از رویکردهای تحقق مطالب فوق رفتن به سراغ متون و منابع دینی است که تا حدودی مغفول مانده است. نکته دیگر این است که ما باید به محتوای درسی صرفا از زاویه محتوا نپردازیم، بلکه به ادبیات متون درسی هم توجه کنیم، چرا که گاهی یک آیه، یک تصویر، یک دوبیتی از امام راحل و ... می تواند ذهن دانش آموز را به این که منبع علم و دین یکی است و آن خدای متعال است، رهنمون کند.